Oyod: Béda antara owahan

127 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
c
typo sithik, +gambar
c (+kat, +iw)
c (typo sithik, +gambar)
[[Gambar:Koreni-00.JPG|thumb|right|Oyot sawijining [[wit]]]]
Ing tanduran vaskuler, '''oyot''' iku salah siji [[organ]] [[tanduran]] sing biasanebiasané kependhem ing ngisor lapisan tanah[[lemah]]. Hal ikiIki dudu pakem, amarga ana oyot sing aerial (tuwuh ing ndhuwur lapisan tanahlemah) utawa aerating (tuwuh sakndhuwuresakndhuwuré tanahlemah utawa terutamautamané ing ndhuwur [[banyu]]). OpoApa menehmenèh, [[batang (organ tanduran)|batang]] sing biasanebiasané mulaiwiwit nanging ngisor tanahlemah iku uga ora mesthi (delokdeleng rhizome). <!--Dadi, mendinganluwih ngartekakebecik negesaké oyot dadi bagianbagéyan saka awak tanduran sing ora ono godhongana egodhongé, and therefore also lacks nodes. There are also important internal structural differences between stems and roots.-->
 
Bagéyan oyot sing metu pisanan saka batang kasebut radikel. Fungsi utama oyot yaiku:
Bagian oyot sing metu pisanan soko batang kasebut radikel. Fungsi utama oyot yaiku 1) nyedot banyu lan nutrien inorganik lan 2) nebakke awak tanduran ing tanah. Kanggo tanggepane konsentrasi nutrisi, oyot uga cytokinin sintetis, sing nduweni tugas kanggo ngabani sakpiro cepete oyot cilik liyane iso tuwuh. Oyot biasane nduweni fungsi kagem nyimpen panganan lan nutrien. The roots of most vascular plant species enter into symbiosis with certain fungi to form mycorrhizas, and a large range of other organisms including bacteria also closely associate with roots. The parts of a root are the xylem, the epidermis, the cortex, the root cap, the root hairs, the phloem, and the cambium.
# nyedhot banyu lan nutrien inorganik
# nebakké awak tanduran ing lemah
Bagian oyot sing metu pisanan soko batang kasebut radikel. Fungsi utama oyot yaiku 1) nyedot banyu lan nutrien inorganik lan 2) nebakke awak tanduran ing tanah. <!--Kanggo tanggepane konsentrasi nutrisi, oyot uga cytokinin sintetis, sing nduweni tugas kanggo ngabani sakpiro cepete oyot cilik liyane iso tuwuh. Oyot biasane nduweni fungsi kagem nyimpen panganan lan nutrien. The roots of most vascular plant species enter into symbiosis with certain fungi to form mycorrhizas, and a large range of other organisms including bacteria also closely associate with roots. The parts of a root are the xylem, the epidermis, the cortex, the root cap, the root hairs, the phloem, and the cambium.-->
 
{{biologi-stub}}
8.252

besutan