Baskèt: Béda antara owahan

5 bèt wis dibusak ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
 
Mula bukane basket dimainake ana ing panggonan tertutup amarga biyen olahraga iki mung kanggo ngisi kegiyatan nalika mangsa adhem ing [[New England]]. Basket mulai ditandhingake acara resmi tanggal 20 [[Januari 1892]] ing [[Amérika Sarékat]].
Ambane lapangan basket yaiku 26 x 14 meter. Ing kono ana telung bunderan kang ana ing pojok sisih kiwa tengen lan ing tengahe ana jari-jari bunderan kang dawane 180 meter. Wektu kang dibutuhake nalika basket yaiku 4x10 menit lan wektu ngasone yaiku 10 menit saben babake. Yen skore padha nalika ing pungkasan, pertandhingane bakal ditambahi nganti ana skore bedha. Saengga ana klompok kang dadi pemenang.Basket dikenalake dening [[James Naismith]]. <ref name="internet 2"> {{id}} [http:http://www.mirosport.net/tag/sejarah-basket/ Mirosport] (diakses tanggal 15 Maret 2011)</ref> Salah sijinging kembangane yaiku gerakan “[[slam dunk]]” utawa nombok yaiku gerakan kanggo nglebokake bal basket ing njero kranjang.<ref name="internet 2"/>
Ing Idonesia ana kumpulan pemain basket yaiku Perbasi uatawa Persatuan Bola Basket Seluruh Indonesia kang diresmeake taun1955, disingkat [[Perbasi]].<ref name="internet 3"> {{id}} [http://www.perbasi.or.id/page.php?lang=id&menu=news_view&news_id=78 Situs Perbasi] </ref>
 
786

besutan