Srikandhi: Béda antara owahan

16 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
c
kata pembuka = judul
c (menghapus tag rintisan - artikel sampun sempurna)
c (kata pembuka = judul)
}}
 
'''Dèwi Srikandhi''' utawi Dèwi Srikandhi ([[basa Sangskreta|Sangskreta]] ''Śikhaṇḍī'') iku sawijining paraga ing wiracarita ''[[Mahabharata]]''. Srikandhi iku putriné [[Drupada|Prabu Drupada]] (jeneng enomé Sucitra), raja saka negara Cempalaraja.<ref name="buku1">{{id}} Hardjowirogo. 1982. Sejarah Wayang Purwa. Jakarta: Balai Pustaka (halaman 199-200)</ref>
==Laire Srikandhi==
Dewi Srikandhi iku dumadi saka geni kang dipuja dening [[Prabu Drupada]].<ref name="buku2"> Subardi. 2000. ''Mutyara Rinonce Budi pekerti ing Pewayangan''. Jakarta </ref> drupada tumindak mangkono kanggo golek cara males wirang karo [[Bambang Kumbayana]] (Pandita Durna). <ref name="buku2"/> Prabu Drupada tau diwirang - wirangake dening para muride Durna yaiku Kurawa.<ref name="buku2"/> Prabu Drupada dilarak – larak kaya wong sudra. <ref name="buku2"/> Durna tumindak mangkono kanggo males lara atine nalika dipulasara Gandamana (patihe Drupada) jalaran nalika semana Durna anggone matur marang prabu Drupada amung njangkar (ora basa). <ref name="buku2"/> Gandamana nesu lan Bambang Kumbayana sipala nganti rusak awake. <ref name="buku2"/> Amarga lara atine, Prabu Drupada muja geni. <ref name="buku2"/> Saka tengahe geni katon bayi loro, lanang lan wadon. <ref name="buku2"/> Banjur bayi mau pinaringan asma Srikandhi lan [[Arya Dresthajumena]].<ref name="buku2"/> Sakliyane iku Srikandhi uga duwe sedulur wadon asma [[Dewi Drupadi]], kang ora liya garwane Puntadewa. <ref name="buku2"/> Yen ing carita wayang, Srikandhi digambarke minangka prajurit wanita sing peng – pengan. <ref name="internet1"/> Nalika isih enom dheweke merguru manah marang Raden Arjuna.<ref name="buku1"/> Banjur dheweke dipek bojo dening Raden [[Arjuna]].<ref name="buku1"/>
786

besutan