Ion: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
 
==Sejarah Ion==
Ion pisanan ditemoké ana ing sawijining téori déning [[Michaél Faraday]] nalika taun 1830.<ref name="internet3">{{id}}[http://surgaku.com/2010/04/pengertian-ion/ surgaku.com]</ref> Ion mau kanggo ngambaraké ngenani bagian [[molekul]] kang geraké tumuju arah anoda utawa [[katoda]] ana ing tabung hampa udara ([[vacuum tube]], CRT).<ref name="internet3"/> Nanging, mekanisme prastawa iki nembé bisa dideskripsikaké taun 1884 dening [[Svante August Arrhenius]] ana ing [[disertasi]] doktoré ing [[University of Uppsala]].<ref name="internet3"/> Wiwitané téori iki ditolak nanging sakwisé kuwi disertasiné menangi Hadiah [[Nobél]] [[Kimia]] ana ing taun 1903.<ref name="internet3"/>
 
==Ion Négatif lan Positif==
4.395

besutan