Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

524 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
 
''Patung Zeus'' samenika patung ingkang dipunsepuh kaliyan emas, inggilipun watara 12 ngantos 13 [[meter]], dipunsimpen wonten kuil zeus ingkang dipunbangun wonten tlatah [[Olympia]], [[Yunani]].<ref name="kajaiban">{{id}}[http://www.mediaindonesia.com/mediatravelista/index.php/read/2010/08/25/1284/2/Mengunjungi-Tujuh-Keajaiban-Dunia-Kuno Tujuh Keajaiban Dunia Kuna] dipununduh tanggal 27 Mei 2011 </ref>
salah satunggaling kaajaiban kuna ingkang wonten ing dunya, tunggalipun saking <ref name="indonesia"/>:
*[[Piramida Agung Giza]] ([[Mesir]] taun 2500 SM),
*[[Taman Gantung Babilonia]] ([[Al Hillah, [[Bibil]], [[Irak]] taun 600 SM),
*[[Kuil Artemis]] ([[Efesus]], [[Selcuk]], [[Turki]] taun 550 SM),
*[[Mausoleum Mausolus]] ([[Bodrum]], [[Turki]] taun 350 SM),
*[[Colossus Rodos]] ([[Rhodes]], [[Yunani]] taun 290 SM) ugi
*[[Mercusuar Iskandariyah]] utawi Mercusuar Alexsandria ([[Alexsandria]], [[Mesir]] taun 280 SM).
 
Miturut cariyos ingkang kondhang wonten [[masarakat]], dipunmangertosi punapa patung kasebut dipunrusak watara taun 5 AD, nalika dipunpendet ugi dipunbekta [[Konstantinopel]], ananging wonten [[Konstantinopel]] patung kasebut kabakaran.<ref name="kajaiban"/>
Wonten cariyos sanesipun ingkang nyariosaken bab Patung menika, patung Zeus menika dipun rusak kaliyan kuilipun nalika taun 426 AD.<ref name="kajaiban"/>, dipunrusak ''aparat'' [[Romawi Theodosius II]].<ref name="kajaiban"/>
6.047

besutan