Kenari (manuk): Béda antara owahan

82 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
 
==Jinis==
Wiwit gangsal abad kepengker, manuk kenari asring kawin silang kaliyan jinis manuk kenari sanèsipun, dadosaken manuk kenari piyambak nggadhahi pitung jinis kadosta:: <ref name="Internet1"/>
# [[Kenari Norwich]], menika jinis ingkang nggadhahi sejarah bènten kaliyan jinis manuk kenari sanèsipun.<ref name="Internet3">{{id}}[http://kenariku.tripod.com/html/jenis.html Jenis Kenari yang Umum](dipunundhuh tanggal 26 April 2011)</ref><ref name="Internet4">{{id}}[http://www.wasalam.co.cc/2011/02/jenis-jenis-kenari_17.html Jenis-Jenis Kenari](dipunundhuh tanggal 26 April 2011)</ref> JamanRikala biyensemanten akehkathah wongtiyang nenun akasaking bangsa Flam ngingoniingkang ngingu manuk ikikenari lanjinis digawamenika pindahlan marangasring Inggrisdipunasta pindah amargadhateng kanggoinggris lungaamargi sakadipunjajah jajahandening bangsa Spanyolspanyol.<ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/> Penenun-penenun kaemenika netepimanggèn dhaerahwonten dhaérah Norwich ing Norflok (Inggris).<ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/> [[wuluné]]Pratandha saking manuk kenari jinis menika wulunipun ingkang kandel lan bentukéwujudipun [[bunder]].<ref name="Internet1"/><ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/> DadaneDadanipun amba, gegeregegeripun cekak turugi amba,larewulunipun cekak lan buntutebuntutipun ugaugi cekak.<ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/> Manuk ikimenika nduweninggadhahi rupawarna werna ijo, lan arang kang nduweni wernaijem. putih.<ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/> DawaneDawanipun KIRAkinten-KIRAkinten 15-16cm.<ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/>
# [[Kenari Cinnamon]], mèmper karo [[Kenari Norwich]].<ref name="Internet1"/><ref name="Internet4"/> Manuk iki nduweni wulu kandel lan wujud kang sarwa bunder.<ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/>
# [[Kenari Border]], paling misuwur ing kalangan [[kenari]] liyané.<ref name="Internet1"/><ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/> Manuk jinis iki asale saka cumberland fancy, lan saka sempadan (border) antarane lnggeris lan Scotland.<ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/> Manuk iki wujude bunder kabeh yen dideleng saka ngendi wae.<ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/> Manuk jinis iki dawane mung nganti 14 cm.<ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/>
326

besutan