James Monroe: Béda antara owahan

617 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
c
tanpa ringkesan besutan
c
c
== Masa kepresidenan ==
James Monroe kapilih dadi presiden nalika taun [[1817]]. Monroe melu dadi anggota ana ing [[Parte Demokratik-Republikan]]<ref>http://millercenter.org/academic/americanpresident/monroe</ref>. Nalika njabat presiden wakile yaiku [[Daniel D. Tompkins]].
Monroe miwiti pemerintahane kanthi mbentuk salah siji kabinet paling kuat ing sejarah A.S. Dheweke nyingkirake rasa kedaerahan nalika milih anggota-anggota ing kabinete. kasil paling gedhe saka pemerintahan James Monroe yaiku ana ing urusan luar negeri. Wiwit pisanan dheweke duwe rasa simpati marang gerakan kemerdekaan ing negara bagian jajahan Spanyol ing benua Amerika lan pengin secepate aweh pengakuan marang negara - negara anyar mau, nanging perkara mau katunda , merga nalika kuwi Amerika Serikat lagi nglakokake perundingan karo Spanyol ngenani wilayah Florida lan dheweke pangen yen perundingan iki gagal.
 
 
 
4.395

besutan