Rudolf Otto: Béda antara owahan

2.523 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
njangkepi artikel rintisan @ 19 Juli 2011
(miwiti)
 
(njangkepi artikel rintisan @ 19 Juli 2011)
{{inuseuntil|31 Juli 2011}}
[[Gambar:RudolfOtto.jpg|thumb|right|Rudolf Otto]]
'''Rudolf Otto''' ([[25 September]] [[1869]] - [[6 Maret]] [[1937]]) inggih menika satunggalipun [[teologi|teolog]] [[Protestan]] lan [[pakar]] [[perbandingan agama]] ingkang misuwur. Panjenenganipun asalipun saking [[Jerman]].<ref name="internet1">{{en}}[http://www.amazon.com/God-Man-History-Eliezer-Berkovits/dp/9657052157
God, Man and History] dipunundhuh tanggal 19 Juli 2011)</ref>
 
==Gesangipun==
Otto dipunlairaken ing Peine caket kaliyan [[Hanover]]. Panjenenganipun sinau ing Gymnasium Adreanum ing Hildesheim lajeng nglajengaken studinipun ing Universitas [[Universitas Erlangen|Erlangen]] lan [[Georg-August-Universitat Gottingen|Göttingen]].<ref name="internet1"/> Saking universitas menika Otto pikantuk gelar doktor (kanthi [[disertasi]] babagan [[Luther]]) lan [[habilitasi]]nipun babagan [[Kant]].<ref name="internet1"/> Taun [[1906]], Otto angsal gelar [[profesor]] luar biasa, lan taun [[1910]] Otto pikantuk gelar [[doktor kehormatan]] saking [[Universitas Giessen]].<ref name="internet1"/> Taun [[1915]], panjenenganipun dados profesor jangkep ing [[Universitas Breslau]], lan ing taun [[1917]], ing Sekolah Teologi [[Universitas Marburg]], ingkang ing wekdal menika dados salah satunggalipun [[seminari]] [[Protestan]] ingkang paling misuwur ing donya.<ref name="internet1"/> Sanajang Otto pikantuk undhangan sanesipun, Otto tetep manggen ing Marburs ngantos tilar donya. Panjenenganipun pensiun taun [[1929]] lan tilar donya wolung taun salajengipun, kadosipun amargi [[infeksi]] [[malaria]].<ref name="internet1"/> Panjenenganipun dipunmakamaken ing [[Marburg]].<ref name="internet1"/>
 
==Karya-karyanipun Otto==
Karya Otto ingkang misuwur inggih menika [[The Idea of the Holy]] (Gagasan tentang Yang Kudus) (terbit sepisanan taun [[1917]] minangka ''Das Heilige''), inggih menika salah satunggalipun buku teologi Jerman [[abad ke-20]] ingkang paling sukses.<ref name="buku1">{{en}}[Lindsay Jones. 2005. ''Encyclopedia Of Religion: Second Edition''. Thomson Gale. ISBN
0028657438]</ref>
 
== Cathetan Suku ==
{{reflist}}
{{stub}}
 
== Pranala Njawi ==
 
[[Kategori:Artikel mawi basa krama]]
[[Kategori:Filsuf abad ke-20|Otto, Rudolf]]
[[Kategori:Filsuf Jerman|Otto, Rudolf]]
[[Kategori:Teolog Jerman|Otto, Rudolf]]
 
[[cs:Rudolf Otto]]
[[de:Rudolf Otto]]
[[en:Rudolf Otto]]
[[es:Rudolf Otto]]
[[et:Rudolf Otto]]
[[fi:Rudolf Otto]]
[[fr:Rudolf Otto]]
[[id:Rudolf Otto]]
[[it:Rudolf Otto]]
[[ja:ルドルフ・オットー]]
[[lt:Rudolf Otto]]
[[nl:Rudolf Otto]]
[[no:Rudolf Otto]]
[[pl:Rudolf Otto]]
8.966

besutan