Tadamichi Kuribayashi: Béda antara owahan

42 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(Kaca énggal: '''Tadamichi Kuribayashi''' (栗林忠道, 7 Juli 1891-23 Maret 1945) yaiku perwira tinggi saka Jepang nalika Perang Dunia II kang misuwur ing Pertempuran Iwo Jima. Tugase mertahanake ...)
 
'''Tadamichi Kuribayashi''' (栗林忠道, [[7 Juli]] [[1891]]-[[23 Maret]] [[1945]]) yaiku perwira tinggi saka [[Jepang]] nalika [[Perang Dunia II]] kang misuwur ing [[Pertempuran Iwo Jima]]. Tugase mertahanake pulo cilik, kang dimandhatake dening [[Jenderal]] [[Hideki Tojo]]. Sajroning pertempuran iki dheweke mandhegani kurang luwih 20.000 prajurit tanpa dhukungan angkatan udara lan laut nglawan 100.000 prajurit [[Amerika Serikat]]. Arep sakabehing prajurit tempur nganti ''titik darah penghabisan'', mung 296 prajurit kang nyerah. Dheweke dilaporake nglakoni seppuku nalika detik-detik terakhir tibane pulo iku ing tangan musuhmungsuh.
4.487

besutan