Snoopy: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  10 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Tidak ada ringkasan suntingan
'''Snoopy''' yaiku tokoh [[fiksi]] kang arupa [[asu]] jinis [[beagle]] kang diingoni [[Charlie Brown]] ing [[strip komik]] ''[[Peanuts]]'' kang digawé [[Charles M. Schulz]].<ref name="buku1"/>Nalika rong taun sawisé tokoh Snoopy dikenal, tokoh Snoopy mung digambaraké dadi asu biyasa, ananging sangsaya suwé Snoopy dadi karakter kang bisa ngomong.<ref name="buku1"/>[[Balon teks]] Snoopy isiné babagan apa kang dipikiraké snoopy, saengga Snoopy bisa ngomong.<ref name="buku1"/>
 
Asu kang diingoni [[Schulz]] nalika isih cilik, [[Snooky]] lan [[Spike]] didadékaké [[modhél]] kanggo [[tokoh]] Snoopy.<ref name="buku1">{{en}}[Moliterni, Claude. 2003. Snoopy, Charlie Brown et les autres: L'album de famille de Schulz.isbn ISBN=978-27-3242-681-5](dipunundhuh. Dipunundhuh tanggal 8 Juli 2011)</ref> [[Produser]] [[animasi]] [[Bill Melendez]] ngisi [[swara]] Snoopy lan uga [[Woodstock (Peanuts)|Woodstock]] ing film animasi kang digawé kanggo acara spesial ing [[tivi]] wiwit taun [[1965]] nganti [[2006]].<ref name="buku1"/>
 
== Sejarah ==
Snoopy sepisanan digawe tanggal [[4 Oktober]] [[1950]] (dina kaping 3 nalika digawene strip komik Peanuts kang sepisanan).<ref name="internet1"/> Ananging Snoopy lagi diwénéhi keneng nalika tanggal [[10 November]] yaiku ing sasi mburine.<ref name="internet1"/> Snoopy wiwitané arep diwénéhi jeneng "Sniffy" <ref name="buku2">{{en}}[Moliterni, Claude. 1975. Peanuts Jubilee: My Life and Art With Charlie Brown and Others. Henry Holt & Co.pages= Page 20.isbn ISBN=0-0301-5081-7]</ref>Jeneng [[Sniffy]] wis dianggo ing strip komik liyané. <ref name="buku2"/>
Ing film animasi, babagan kang dipikiraké Snoopy uga ora diterangaké nganggo omongan utawa tembung-tembung, ananging nganggo gerakan lan ekspresi kayadéné [[pantomim]].<ref name="internet1"/> Film khusus ''[[You're a Good Man, Charlie Brown (film televisi)|You're a Good Man, Charlie Brown]]'' and ''[[Snoopy!!! The Musical (film televisi)|Snoopy!!! The Musical]]'' kalebu film khusus awit ing film iki Snoopy bisa ngomong. Nalika iku kang ngisi swara yaiku [[Robert Towers]] lan [[Cam Clarke]].<ref name="internet1"/>
 
Identitas Snoopy minangka kirik [[beagle]] kang sepisanan dicithak ing strip [[komik]] nalika tanggal [[5 Desember]] [[1960]].<ref name="internet1"/> Nalika iku digambaraké Snoopy lagi turu.<ref name="internet1"/> Saka gambar-gambar Snoopy kang paling dikenal yaiku gambar Snoopy lagi ngalamun dadi [[penulis]].<ref name="internet1">{{en}}[[http://www.daysofleisure.com/writing/the_complete_text_of_Snoopy_s_novel:.html Teks lengkap novel karya Snoopy ''It Was a Dark and Stormy Night''](dipunundhuh tanggal 8 Juli 2011)</ref>
 
==Chatetan suku==
56

besutan