Reca: Béda antara owahan

220 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
[[Gambar:Michelangelos David.jpg|thumb|Patung [[David (Michelangelo)|David]] riptaanipun [[Michelangelo]], salah satunggalipun karya patung ingkang misuwur]]
'''Patung''' inggih menika wewujudan tiron wujud [[manungsa]] lan [[kewan]] ingkang cara damelipun kanthi dipunpahat. Pangertosan menika adhedhasar tarjemahan saking ''sculpture'' [[pahatan]] amargi pematung jaman rumiyin kathahipun ngginakaken teknik mahat. Ing wekdal samenika [[seni]] patung ugi dipunsebat ''plastic art'', inggih menika seni plastis utawi seni wewujudan, maksudipun wewujudan ingkang endah. Patung minangka seni plastis nggadhahi teges ingkang jembar, amargi boten namung wujud manungsa utawi kewan kemawon, ananging wujud menapa kemawon ugi saged dipunsebat patung, syaratipun kedah nggadhahi unsur kaendahan.
Patung minangka karya seni sampun wonten wiwit manungsa. Ing jaman pra[[sejarah]], ugi ing jaman [[Mesir Kuno|Mesir Kina]], [[Yunani Kuno|Yunani Kina]], lan karajan [[Hindu]] [[Budha]]. Kathahipun patung dipundamel saking [[watu]] utawi [[kayu|kajeng]]. Patung-patung menika wonten ingkang ageng lan wonten ugi ingkang alit lan kathahipun nggadhahi sipat religius lan dipunginakaken kangge kabutuhan [[adat]]. Ananging wonten ugi ingkang nggadhahi mangfaat minangka hiasan. Patung ing jaman samangke dipundamel saking maneka warni bahan lan nggadhahi sipat estetis (endah wujudipun).
8.966

besutan