Dhelé: Béda antara owahan

132 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
c
typo, wkfy
c (r2.7.1) (bot Menambah: ne:भटमास)
c (typo, wkfy)
{{Taxobox
| color = lightgreen
| name = KedelaiDhelé
| image = Soybean.USDA.jpg
| image_width = 240px
}}
 
'''Dhelé''' kalebu salah sijiné [[tetanduran]] polong-polongan. Akèh masakan kang nggunakaké bahan dhasar saka dhelé. Umpamané ing [[Asia Wétan]] kayata [[kécap]], [[tahu]], lan [[témpé]].
'''Dhele''' kalebu salah sijine tanduran polong-polongan. Akeh masakan kang nggunakake bahan dhasar saka dhele. Umpamane ing [[Asia Timur]] kayata [[kecap]], [[tahu]], lan [[tempe]]. Miturut peninggalan [[arkeologi]], tanduran iki wis dibudidayakake wiwit 3500 taun kepungkur ing [[Asia Timur]]. Dhele putih dikenalake ing [[Nusantara]] utawa [[Indonesia]] karo pendatang saka [[Cina]].Dhele digawa ing Nusantara nalika usume perdagangan karo Tiongkok, ananging dhele irengwis suwe dikenal para pandhudhuk ing Indonesia. Dhele kalebu tanduran kang dadi sumber utamane [[protein]] nabati lan [[lemak|minyak]] [[minyak nabati|nabati]] ing donya. Kang ngasilake dhele ing donya utamane yaiku [[Amerika Serikat]] sanajan dhele praktis dibudidayakake mpara pandhudhuk ing sanjabane [[Asia]] sawise taun [[1910]].
 
Miturut paninggalan [[arkéologi]], tanduran iki wis dibudidayakaké wiwit 3500 taun kepungkur ing [[Asia Wétan]]. Dhelé putih ditepungaké ing [[Nusantara]] utawa [[Indonésia]] déning paneka saka [[Cina]].Dhelé digawa ing Nusantara nalika usumé perdagangan karo Tiongkok, ananging dhelé ireng wis suwé ditepungi para pandhudhuk ing Indonésia.
==Chatetan suku==
 
Dhelé kalebu tanduran kang dadi sumber utamané [[protein]] nabati lan [[lemak|lenga]] [[lenga nabati|nabati]] ing donya. Kang ngasilaké dhelé ing donya utamané yaiku [[Amérika Sarékat]] sanajan dhelé praktis dibudidayakaké para pandhudhuk ing sanjabané [[Asia]] sawisé taun [[1910]].
 
==Chatetan sukusikil==
{{reflist}}
 
==Pranala njaba==
{{commons|Glycine max|Dhelé}}
{{Americana Poster|Dhelé|year=1920}}
 
{{stub}}
[[Kategori:Palawija]]
8.252

besutan