Cello: Béda antara owahan

476 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Tidak ada ringkasan suntingan
Tidak ada ringkasan suntingan
 
Cello gaweane kang aling misuwur iku gaweane ''J. S. Bach Unaccompanied Suites for Cello'', kang biyasane dikenal minangka ''Bach Cello Suites''. Salah siji tuladha lagu jaman klasik karangane ''Haydn Cello Concerto #1 in C major''. Repertoar standar jaman romanti kagolong ''Cello Concerto in B minor'' dening [[Antonín Dvořák]], ''Cello Concerto in E minor'' dening [[Elgar]], lan loro sonata dening [[Brahms]]. Komposisi-komposisi moderen saka wiwitane abad ka-20 kagolong sonata-sonata cello tanpa iringan dening [[Paul Hindemith]] (opus 25) lan [[Zoltán Kodály]] (opus 8). Rekaman-rekaman ing jero ''genre Avant Garde'' wis nguripake meneh kaluwesan piranti musik. Tuladhane yaiku ''Night of the Four Moons'' dening [[George Crumb]].
==Wujude==
Ukuran cello luwih gedhe tinimbang piyul, nangingluwih cilik tinimbang [[bas]]. Kaya kulawargane piyul, cello nduweni senar papat. Senar-senare dipaske saka nadadhuwur ning cendhek, A, D, G, lan C (A3, D3, G2, lan C2 ing notasi tala kang ilmiyah. Piranti iki kaya viola, nanging nadhane luwih cendhak, lan seperlima oktaf luwih cendhak tinimbang piyul. Piranti iki digunakake kanthi cara didekake ing antarane sikile pemusik kang lungguh, lan didekake ing endipin.
 
[[Kategori:Musik]]
5.491

besutan