Francisco Pizarro: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  8 taun kepungkur
ngrapekake sakedhik
c (r2.7.1) (bot Menambah: war:Francisco Pizarro)
(ngrapekake sakedhik)
Taun 1528, Pizarro kondur dhateng Spanyol. [[Raja Charles V]] paring dhawuh dhateng Pizarro supados saged nelukaken Peru minangka dados jajahanipun Spanyol. <ref name="buku1"/> Pizarro dipunparingi senjata, dana, lan sedaya piranti kangge ekspedisi menika. <ref name="buku1"/> Pizarro lajeng tindak dhateng [[Panama]] saperlu nyamektakaken sedaya piranti kangge ekspedisi. Ekspedisi menika dipunlaksanakaken taun 1531. <ref name="buku1"/> Kakiyatan ingkang dipunbekta Pizarro namung 200 tiyang, kamangka Kerajaan Inca nggadhahi enem yuta tiyang. <ref name="buku1"/>
Pizarro dugi ing Peru wonten ing sasi September 1532, namung mbekta 177 tiyang lan jaran ingkang cacahipun 62. <ref name="buku1"/> Kanthi kakiyatan ingkang sawontenipun, Pizarro mlebet dhateng dhaerah pagunungan Andes kanthi kutha Cajamarca ingkang dados jujukanipun. <ref name="buku1"/> Kutha menika dados panggenanipun panguwasa Inca ingkang asmanipun [[Atahualpa]] ingkang nggadhahi 14.000 tamtama. <ref name="buku1"/> Tentara “liliput” Pizarro dugi ing Cajamarca tanggal 15 Nopember 1532. <ref name="buku1"/> Kanthi siasat ingkang “brilian”, Pizarro saged nelukaken Kerajaan Inca. <ref name="buku1"/> Saderengipun, Atahualpa dipunperjaya ngantos pejah dening Pizarro lan tamtamanipun. <ref name="buku1"/>
 
 
==Cathetan Suku==
8.966

besutan