Origenes: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  8 taun kepungkur
c
Perjanjian-->Prajanjèn
c (-{{inuseuntil|30 Oktober 2011}}, typo)
c (Perjanjian-->Prajanjèn)
Origenes panulis kang prodhuktif banget.<ref name="internet2">{{id}}[http://biography.jrank.org/pages/5230/Origen-(Origenes-Adamantius).html Origenes ] (Diaksès tanggal 3 Agustus 2011) </ref> Origenes bisa gawé sekretaris kang cacahé 7 kabèh bisa kerja kanthi apik.<ref name="internet2"/> Origenes wis ngasilaké luwih saka 2000 karya, salah sijiné yaiku tafsiran-tafsiran ing saben kitab ing [[Alkitab]] sarta atusan [[khotbah]].<ref name="internet2"/>
 
Karyané "[[Hexapla]]" kalebu karya kang nduwèni prèstasi ing babagan [[kritik tèks]].<ref name="internet2"/> Ing njeroné karya kuwi, Origenes nyoba nemokaké pertalan [[Yunani]] kang paling apik kanggo [[PerjanjianPrajanjèn Lawas]], lan ing enem kolom kang padha dhèwèké gunakaké [[PerjanjianPrajanjèn Lawas]] Ibrani, yaiku transliterasi Yunani, 3 pertalan Yunani lan Septuaginta.<ref name="internet2"/> "Nglawan Celsus" yaiku karya gedhé kang kalebu bètèng kanggo kristen ing serangan kafir.<ref name="internet2"/> "Atas Prinsip Pertama" kalebu sarana kang pisanan kanggo [[téologi sistematis]]; Origenes kanthi saksama nliti keyakinan Kristen ngenani [[Allah]], [[Kristus]], [[Hyang Roh Suci]], [[penciptaan]], [[jiwa]], [[kekarepan bébas]], [[Kaslametan (Kristen)|kaslametan]] lan [[Kitab Suci]].<ref name="internet2"/>
 
== Cathetan sikil ==
8.252

besutan