Ruwatan: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
'''Ruwatan''' iku salahsijiningsalah sijining [[upacara adat Jawa]] sing ancase kanggo mbébasake wong, komunitas utawa wilayah saka ancaman bebaya. Inti upacara ruwatan iki sejatiné arupa [[ndonga]], nyuwun pangayoman marang [[Gusti Allah]] saka ancaman bebaya-bebaya umpamané [[bencana alam]] lan liyané, uga ndonga nyuwun pengampunan dosa-dosa lan kesalahan-kesalahan sing wis dilakoni sing isa nyebabake bencana.
 
Upacara adat iki asalé saka ajaran budaya Jawa kuna sing sifaté sinkretis sing saiki diadaptasi lan disesuaiké karo ajaran [[agama]].
 
==Makna==
Ruwatan iku salahsijiningsalah sijining upacara adat Jawa sing tujuane kanggo mbebasake wong, komunitas utawa wilayah saka ancaman bahaya. Inti upacara ruwatan iki sejatine ndonga, mohonnyuwun perlindungan marang Gusti Allah saka ancaman bahaya-bahayabebayan umpamane bencana alam lan liyane, uga ndonga mohonnyuwun pengampunan dosa-dosa lan kesalahan-kesalahan sing wis dilakoni sing isa nyebabake bencana.
 
==Larangan==