Ruwatan: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c
'''Ruwatan''' iku salah sijining [[upacara adat Jawa]] sing ancasé kanggo mbébasake wong, komunitas utawa wilayah saka ancaman bebaya. Inti upacara ruwatan iki sejatiné arupa [[ndonga]], nyuwun pangayoman marang [[Gusti Allah]] saka ancaman bebaya-bebaya umpamané [[bencana alam]] lan liyané, uga ndonga nyuwun pengampunan dosa-dosa lan kesalahan-kesalahan sing wis dilakoni sing isa nyebabaké bencana.
 
Upacara adat iki asalé saka ajaran budaya Jawa kuna sing sifaté ''sinkretis'' sing saiki ''diadaptasi'' lan disesuaiké karo ajaran [[agama]].