Anémia: Béda antara owahan

6 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
(Wkf)
 
==Pembagian anemia==
Anemia mboten mawon dipun tepangi sebage kirang getih. KedhahKedah dipun ngertosimangertos menawi wonten pinten – pinten anemia, inggih punika :
a. Anemia keranten kirang zat besi (Fe).
b. Anemis keranten pendharahan,
g. Anemia sel ageng
h. Anemia perniosiosa keranten gangguan nyerapipun vitamin B12 akiba kirangipun asam lambung (anhydria)
i. Anemia wekdhalwekdal lair (Kesanesan nyerapipun vitamin B12 wekdhal lair, menawi kados punika asam lambung mboten wonten gangguan)
j. Anemia keranten infeksi cacing dipilobotrium (kalih terganggu nyerapipun vitamin B12)
k. Anemia keranten gangguan nyerapipun vitamin B12 keranten wonten pepintenan kesanesan kados operasi nugel aken usus halus utawi akibatipun diare kronis (chronic tropical sprue)
1. Gagalipun sumsum balung
 
Anemia aplastik (gangguan pendhamelanpendamelan sel getih abrit dipun sertai gangguan pendhamelanpendamelan sel getih sanesipun) lan anemia aplastik sel getih abrit ingkang murni.
 
RusakipunRisakipun sumsum balung kados teng keganasipun, osteoporosis, lan myelo fibrosis (jaringan sumsum balung dipun gantos jaringan fibrosis) kados tengwonten ing penyakit ginjal kronis lan defiensi [[vitamin]] D.
 
Produksi hormone pankreas kirang, kados teng :
# Penyakit [[ginjal]] pankreas
# ProduksiProdhuksi hormon kelenjar gondhok kirang
# ProduksiProdhuksi hormone pituitary kirang
# Kirang gizi terutami protein
# PeradanganPeradhangan kronis
# Mutasi hemoglobin hingga kirang kemampuan kanggem ngikat oksigen.
2. Gangguan matengipun sel getih abrit lan sel getih abrit kirang afektif wonten:
===Gangguan hemoglobin===
Mutasi struktoral
* Mutasi pendhamelanpendamelan teng sindrom talasemia
* Kesanesan membran saking sel getih abrit
* Kesanesan metabolism sel getih abrit
====Tanda lan gejala (sindrom)====
 
Gejala anemia minurut mekanisme lan atofisiologi anemia. Gejala lan tanda – tandanipuntandhanipun inggih punika respon atas kompensasi jantung lan pernafasanipunpernapasanipun dipun dasardhasaraken aken beratawrat lan laminipun jaringan ingkang ngalami kekirangan oksigen.
 
Teng andhap niki, saged dipun tingali tanda – tanda saking gejala (sindrom) anemia:
317

besutan