Kumunisme: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (r2.7.2+) (bot Menambah: ur:اشتمالیت)
'''Komunisme''' iku salah siji [[ideologi]] ing donya. Penganut faham iki asal saka ''Manifest der Kommunistischen'' sing tinulis déning [[Karl Marx]] lan [[Friedrich Engels]], sawijining [[manuskrip]] pulitikpolitik sing pisanan dibabar ing tanggal [[21 Februari]] [[1848]] téori ngenani komunis sawijining analisis pendekatan marang ''[[perjuangan kelas]] (aejarah lan masa kini)'' lan [[ekonomi kasejahtran]] sing sabanjuré tau dadi salah siji gerakan sing paling nduwèni pengaruh jroning jagad pulitik.
 
Komunisme, wiwitané arupa sawijining korèksi marang faham [[kapitalisme]] ing wiwitan [[abad kaping-19]]an, jroning swasana sing nganggep yèn kaum [[buruh]] lan pekerja [[tani]] mung bagéyan saka [[produksi]] lan sing luwih mentingaké [[kasejahtran ekonomi]]. Ananging, jroning perkembangan sabanjuré, muncul sawetara [[faksi]] [[internal]] jroning komunisme antara penganut komunis teori karo komunis revolusioner sing saben faksi nduwèni téori lan cara perjuangané sing béda-béda jroning nggayuh [[masyarakat sosialis]] kanggo nuju masyarakat [[utopia]].