Kaji: Béda antara owahan

5 bèt wis dibusak ,  8 taun kepungkur
nata gambar
(nata gambar)
[[Gambar:Supplicating Pilgrim at Masjid Al Haram. Mecca, Saudi Arabia.jpg|300px|thumb|top|left|Ritual haji, rukun Islam sing pungkasan.]]
{{Islam}}
[[Gambar:Supplicating Pilgrim at Masjid Al Haram. Mecca, Saudi Arabia.jpg|300px|thumb|top|left|Ritual haji, rukun Islam sing pungkasan.]]
'''Kaji''' utawa '''haji''' kuwi rukun (cagak agama) Islam kang kalima sawisé [[Sahadat|syahadat]], [[shalat]], zakat lan pasa. Nglakoni ibadah kaji minangka wujud ritual taunan kang dilakoni kaum [[muslim]] sadonya kang kuwawa (materi, fisik, lan ngèlmuné) kanthi teka lan nglakoni sawetara kagiatan ing sawetara panggonan suci ing [[Arab Saudi]] ana ing wektu kang dikenal minangka musim kaji (bulan [[Dzulhijjah]]). Bab iki béda karo ibadah [[umrah]] kang bisa dilaksanakaké sawektu-wektu. Kagiatan inti ibadah kaji diwiwiti tanggal 8 Dzulhijjah nalika umat Islam nginep ing [[Mina]], [[wukuf]] ing [[Arafah|Padang Arafah]] tanggal 9 Dzulhijjah, lan mungkasi sawisé mbalang jumrah (watu simbol sétan) ing tanggal 10 Dzulhijjah. Masyarakat Indonesia biasa nyebut dina riyaya [[Idul Adha]] minangka Dina riyaya kaji amarga bebarengan karo perayaan ibadah kaji.
 
11.904

besutan