Nuri Şahin: Béda antara owahan

36 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
c
r2.7.3) (bot Menambah: vi:Nuri Şahin; kosmetik perubahan
c (r2.7.3) (bot Menambah: vi:Nuri Şahin; kosmetik perubahan)
{{Infobox football biography
| playername = Nuri Şahin
| image = [[FileGambar:Nuri Şahin in the Turkish national team strip at Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadium, Istanbul, Turkey - 20100811.jpg|168px]]
| fullname = Nuri Kâzım Şahin<ref>{{cite web |url=http://www.footballdatabase.com/index.php?page=player&Id=6509&pn=Nuri_kazim_%26%23350%3Bahin |title=Nuri Şahin profile |publisher=Football Database |accessdate=11 March 2010 }}</ref>
| height = {{height|m=1.79}}<ref>[http://www.nuri-sahin.de/?401A2 Nuri Şahin - Official website]</ref>
'''Nuri Şahin Kazim''' ({{lahirmati|[[Jerman]]|5|9|1988}}) yaiku pemain bal saka [[Turki]] sing main dadi gelandhang kanggo tim nasional Turki lan Real Madrid ing La Liga Spanyol. Ing tanggal 9 Mei 2011, [[Borussia Dortmund]] lan [[Real Madrid]] sarujuk kanggo tandha tangan kontrak enem taun nganggo béya transfer € 10 yuta wanci jendela transfer mangsa panas.
 
=== Karir ===
== Borussia Dortmund ==
Ing tanggal [[6 Agustus]] [[2005]], ing umur 16 taun lan 334 dina, Şahin dadi rékor pemain paling enom sing main ing [[Bundesliga]] banjur dadi pemain paling enom sing mbobol gawang ing [[Bundesliga]] tanggal [[25 November]], mbobol gawang kanggo Borusia Dortmund nglawan [[FC Nuremberg]] 1:0.
 
== Disilih ing Feyenoord ==
Tanggal [[5 Juli]] [[2007]], Şahin disilihaké menyang [[Feyenoord]] ing janjian nyilih setaun, ing ngendi dhèwèké ketemu karo [[Bert van Marwijk]], mantan pelatih [[Borussia Dortmund]].
 
== Bali menyang Borussia Dortmund ==
Şahin bali menyang Borussia Dortmund, ing ngendi dhèwèké dadi pemain kunci ing mangsa 2009-2010. Dhèwèké mungkasi mangsa nganggo papat gol lan wolu assist, Şahin menangaké gelar Bundesliga karo Borussia Dortmund ing mangsa 2010-2011. Sakwisé menang, Şahin kapilih dadi pemain bal paling apik ing [[Bundesliga]] taun 2011.
 
== Real Madrid ==
Tanggal [[9 Mei]] [[2011]], sakwisé akèh spékulasi Şahin ngandhani pindhah saka Borussia Dortmund ing ruwang pèrs [[Signal Iduna]]. Dhèwèké tandha tangan kontrak enem taun karo [[Real Madrid]]. Béya transfer dipercaya € 10 yuta, amarga klausa € 6.500.000 buy-out ing kontraké. Dhèwèké ngandharaké pindhah menyang [[Real Madrid]] amarga ana [[José Mourinho]] lan sarujuk main klub sing gèngsi kaya [[Real Madrid]].
 
== Statistik Klub ==
 
{{updated|30 May 2011}}<ref>{{cite web | url = http://www.kicker.de/news/fussball/bundesliga/vereine/2010-11/36929/vereinsspieler_nuri-sahin.html | title = Sahin, Nuri | language = German | publisher = kicker.de | accessdate = 15 May 2011}}</ref><ref>{{cite web | url = http://www.transfermarkt.co.uk/en/nuri-sahin/leistungsdaten/spieler_31095.html | title = Nuri Sahin | publisher = transfermarkt.co.uk | accessdate = 15 Mei 2011}}</ref>
|}
 
== Cathetan sikil ==
{{reflist}}
 
[[Kategori:Pamain bal-balan]]
 
[[tr:Nuri Şahin]]
[[uk:Нурі Шахін]]
[[vi:Nuri Şahin]]
[[zh:紐尼·沙軒]]
40.164

besutan