Tuduhaké menu pokok

Nuri Şahin Kazim (lair ing Jerman, 5 Sèptèmber 1988; umur 31 taun) ya iku juru main bal saka Turki sing main dadi gelandhang kanggo tim nasional Turki lan Real Madrid ing La Liga Spanyol. Ing tanggal 9 Mèi 2011, Borussia Dortmund lan Real Madrid sarujuk kanggo tandha tangan kontrak enem taun nganggo béya transfer € 10 yuta wanci jendela transfer mangsa panas.

Nuri Şahin
Nuri Şahin in the Turkish national team strip at Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadium, Istanbul, Turkey - 20100811.jpg
Katerangan priangga
Jeneng dawa Nuri Kâzım Şahin[1]
Dhuwur 1.79 m (5 ft 10 12 in)[2]
Posisi main gelandhang
Katerangan klub
Tim saiki
Real Madrid
Angka TBA
Karir nom
RSV Meinerzhagen
2000–2005 Borussia Dortmund
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2005–2009 Borussia Dortmund II 30 (14)
2005–2011 Borussia Dortmund 135 (13)
2007–2008Feyenoord (loan) 29 (6)
2011– Real Madrid 0 (0)
Tim nasional
2003 Turki U16 2 (0)
2004–2005 Turki U17 21 (5)
2004-2005 Turki U19 6 (0)
2007–2008 Turki U21 11 (5)
2005– Turki 26 (1)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 30 Mèi 2011.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 30 Maret 2011

KarirBesut

Borussia DortmundBesut

Ing tanggal 6 Agustus 2005, ing umur 16 taun lan 334 dina, Şahin dadi rékor juru main paling enom sing main ing Bundesliga banjur dadi juru main paling enom sing mbobol gawang ing Bundesliga tanggal 25 November, mbobol gawang kanggo Borusia Dortmund nglawan FC Nuremberg 1:0.

Disilih ing FeyenoordBesut

Tanggal 5 Juli 2007, Şahin disilihaké menyang Feyenoord ing janjian nyilih setaun, ing ngendi dhèwèké ketemu karo Bert van Marwijk, mantan pelatih Borussia Dortmund.

Bali menyang Borussia DortmundBesut

Şahin bali menyang Borussia Dortmund, ing ngendi dhèwèké dadi juru main kunci ing mangsa 2009-2010. Dhèwèké mungkasi mangsa nganggo papat gol lan wolu assist, Şahin menangaké gelar Bundesliga karo Borussia Dortmund ing mangsa 2010-2011. Sawisé menang, Şahin kapilih dadi juru main bal paling apik ing Bundesliga taun 2011.

Real MadridBesut

Tanggal 9 Mèi 2011, sawisé akèh spékulasi Şahin ngandhani pindhah saka Borussia Dortmund ing ruwang pèrs Signal Iduna. Dhèwèké tandha tangan kontrak enem taun karo Real Madrid. Béya transfer dipercaya € 10 yuta, amarga klausa € 6.500.000 buy-out ing kontraké. Dhèwèké ngandharaké pindhah menyang Real Madrid amarga ana José Mourinho lan sarujuk main klub sing gèngsi kaya Real Madrid.

Statistik KlubBesut

Per 30 May 2011.[3][4]
Klub Mangsa Liga Cup Continental Total
Apps Goals Assists Apps Goals Assists Apps Goals Assists Apps Goals Assists
Borussia Dortmund 2005–06 23 1 6 0 0 0 23 1 6
2006–07 24 0 1 1 0 0 25 0 1
2007–08
Feyenoord (Loan)
29 6 5 5 0 34 6 5
Total 29 6 5 5 0 34 6 5
2008–09 25 2 6 2 0 1 1 0 0 28 2 7
2009–10 33 4 8 3 2 1 36 6 9
2010–11 30 7 8 2 0 1 8 2 4 40 9 13
Total 135 13 29 8 2 3 9 2 4 152 17 36
Real Madrid 2011–12 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Total 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Total karir 164 19 34 13 2 3 9 2 4 186 23 41

Cathetan sikilBesut

  1. "Nuri Şahin profile". Football Database. Dijupuk 11 March 2010. 
  2. Nuri Şahin - Official website
  3. "Sahin, Nuri" (ing basa German). kicker.de. Dijupuk 15 May 2011. 
  4. "Nuri Sahin". transfermarkt.co.uk. Dijupuk 15 Mèi 2011.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)