Pandhawa: Béda antara owahan

633 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
puntadewa
(+infobox)
(puntadewa)
 
Pandhawa ing budaya Jawa, mlebu wong-wong kang kudu diruwat. Yen ora di[[ruwat]] bakal dipangan [[Bathara Kala]].
 
===Puntadewa===
Inggih punika Raja ing [[Amarta]] utawi Indrapasta. Sawise perang [[Bharatayuda]] [[Puntadewa]] dados raja ing [[Astina]] kanthi gelar Prabu Kalimataya. Puntadewa kagungan julukan antawisipun : Darmawangsa, Darmakusuma ,Kantakapura, Gunatalikrama, Yudistira, lan Sami Aji. Priyantung ingkang jujurr, sareh, suci, luhur, remen tinulung, tresna tumrap tiyang sepuhipun saha njagi sederek-sedererekipun. Gadahi pusaka kanthi aran [[Jamus Kalimasada]], ingkang paedahipun saged dados pituduh lan pinulung tumrap kesaenan lan kesejahteraan. Puntadewa gadah garwa kalih yaiku [[Dewi Drupadi]] lan [[Dewi Kuntulwilaten]].
 
 
{{Mahabharata}}