Dhiamèter: Béda antara owahan

62 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
c
+gbr, typo
(+sithik)
c (+gbr, typo)
[[Gambar:CIRCLE_1.svg|thumb|right|Dhiameter lan radius bunderan.]]
'''Dhiameter''' inggih menika garis tengah. Salebetipun [[géomètri]], '''dhiameter''' (saking [[basa Yunani]], ''diairo'' = bagi lan ''metro'' = ukuran) satunggiling [[lingkaranbunderan]] inggih punika sègmèn [[garis]] ingkang ngliwati titik pusat lan ngubungaken kalih titik ing [[lingkaranbunderan]] kasebat, utawi, salebetipun pangginaan modhèrn, dhiameter ateges [[panjang]] saking sègmèn garis kasebat. Salebetipun satunggiling [[bal]], dhiameter ngubungaken 2 titik ing lumahing bal lan ngliwati titik pusat bal.
 
Panjang dhiameter lingkaranbunderan inggih punika kaping 2 panjang [[radius]]. Dhiameter saged dipunginakaken kanggé mangertosi keliling lan wiyar lingkaranbunderan. Salebetipun bal 3 dimènsi, dhiameter saged dipunginakaken kanggé mangertosi wiyar lumahan lan volume bal.
 
Sasanèsipun puniku, dhiameter arupi tali busur paling panjang ingkang wonten ing lingkaranbunderan.
 
{{matematika-stub}}
8.252

besutan