Pengantèn: Béda antara owahan

32 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
'''PengantenPengantén''' iku sepasang [[wong]] (pengantenpengantén putri lan pengantenpengantén kakung) nenging acara pengantenanpenganténan sing wis njalaninglakoni upacara [[ijab kabul]] lan sah dadi pasangan suami istri miturut hukum [[agama]]. PengantenPengantén utawa mantenmantén iku uga biasa diarani raja sedina merga nenging [[dina]] penyelenggaraan [[pernikahan]]pawiwahan, pasangan iku disandingakedisandingaké nenging [[singgahsana]] utawa [[pelaminan]] sing disedia'akedisediaké kusus uga dihiasi kusus. Pasangan pengantenpengantén uga diladenidiladéni kusus deningdéning kaluarganekaluwargané masing-masing uga ngagem [[rasukan]] kusus kaya pasangan [[raja]] lan [[permaisuri]].
 
==Rasukan pengantenpengantén==
Rasukan sing diagem pengantenpengantén iku dirancang lan digawedigawé kusus, bedabéda karo rasukan liyaneliyané. UmumeUmumé sing diagem pengantenpengantén kakung iku luwih ringkes tinimbang sing diagem pengantenpengantén putri, iki utamaneutamané nenging upacara pengantenanpenganténan modern. <br>
BiasaneBiasané rasukan penganten iki dadi tanggungjawab [[pemaespemaès]] utawa uga diarani [[dhukun pengantenpengantén]].
 
==Kamar pengantenpengantén==
kamarKamar pengantenpengantén yaiku kamar kang digunakakedigunakaké kanggo pengantenpengantén sakkloron.
kamar kang disiapakedisiapaké kanggo turu bareng ing malam pertama utawa bengi sepisanan sawisesawisé padahapadha mantenanmanténan.
kamarKamar kang didhekorasididhékorasi apik lan wangi supaya ora bisa ngelalekakenglalèkaké wengi iku.
 
==Bengi pengantenpengantén==
bengiBengi pengantenpengantén yaiku bengi sepisanan sawisesawisé upacara pengantenanpenganténan kelampahan.
 
==PengantenPengantén kakungKakung==
PengantenPengantén [[kakung]] utawa biasa diarani mantenmantén lanang iku wong [[lanang]] sing dadi pengantenpengantén. PengantenPengantén kakung umumeumumé ngagem rasukan sing isa nampilakenampilaké sosok sing gagah perkasa. NengIng upacara pengantenanpenganténan adat, pengantenpengantén kakung ditampilakeditampilaké kaya raja. NengIng upacara pengantenanpenganténan biasa, pengantenpengantén kakung iki biasanebiasané ngagem rasukan kakung formal kaya stelanstélan [[jas]].
 
==PengantenPengantén putriPutri==
PengantenPengantén [[putri]] utawa biasa diarani mantenmantén wedo'wedok iku wong [[wedo'wedok]] sing dadi pengantenpengantén. UmumeUmumé ngagem rasukan sing bisa napilakenampilaké sosok sing [[ayu]] lan anggun uga bisa ngagem [[rasukan tradhisional]] tuladhanetuladhané [[kebaya]].
 
==Uga pirsani==