Broad Peak: Béda antara owahan

13 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Broad Peak inggih menika setunggal perangan saking [[Gasherbrummassif]] wonten ing tlatah pinggiran antawisipun [[Pakistan]] kaliyan [[China]]. Babagan menika manggenipun wonten ing kinten-kinten 8 kilimeter (5 mil) saking [[K2]]. Gunung mneika gadhah langkung saking 1,5 kilometer KTT (0,93) panjangipun .
 
[[Gambar:BPMBP_1.jpg|250px|thumb|Gunung Gunung Broad Peak nalika taun 2006]]
==Sejarah Pendakian==
:Pendakian Broad Peak ingkang angka pisan kalaksanakaken nalika tanggal 9 Juni 1957 kaliyan Fritz Wintersteller, Marcus Schmuck, Kurt Diemberger kaliyan Hermann Buhl saking [[Austria]] ekspedesi menika dipunpandegani kaliyan Marcus Schmuck.