Segara: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  10 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Tidak ada ringkasan suntingan
Tidak ada ringkasan suntingan
 
== Sajarah ==
Seganten kawangun 4,4 milyar taun kapungkur, wiwitanipun asifatasipat asem sanget, kanthi toya ingkang umob (watawis 100 °C) amargi panasipun [[Bumi]] wekdal semanten. Asemipun toya seganten amargi wekdal menikapunika [[atmosfer]] [[Bumi]] dipunkebaki déning [[karbon dioksida]]. Kaaseman toya menikapunika ingkang nyebabaken inggilipun panggapukan ingkang ngasilaken uyah ingkang andadosaken toya seganten asin kados ing wekdal samenika. Wekdal semanten, gelombang tsunami asring kadadosan amargi asringipun astéroid nabrak Bumi. Pasang surut seganten ing wekdal menikapunika ugi bertipe [[mamut]] utawi inggil sanget amargi jarak Bulan ingkang caket sanget kaliyan Bumi.
 
== Kapurih ugi mirsani ==
95

besutan