Kali Niger: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  8 taun kepungkur
typo
(a rintisan)
 
(typo)
[[Gambar:Niger river map.PNG|right|thumb|300px|Peta Kali Nigeria minangka lembah kali kang dhuweni [[werna]][[ijo]]. Gamblang minangka ngisor kali ndhuwenihulu ing [[Guinea]], banjur menggok jroning bawana, lan akhiré ndhuweni hilir ing [[Nigeria]].]]
 
'''Kali Niger''' yaiku kalingkali kang utama dumunung ana ing [[Afrika]] [[Kulon]], kanthi dawa kurang luwih 2500 [[mil]] (utawa 4000 [[km]]). Kali kang mili ngelewati [[Guinea]], [[Mali]], [[Niger]], ing tapel wates [[Benin]] banjur lewat [[Nigeria]], kang ndhuwei hilir ngelewati salah sijiné delta kali kang paling gedhe, uga misuwur minangka [[Delta Niger]], tumuju ing [[Teluk Guinea]]. Kali Niger yaiku kali urutan ka-3 paling dawa ana ing Afrika, sawisé [[Kali Nil]] lan [[Kali Kongo]] (biyen misuwur kathi sesebutan Kali Zaïre). Anak kali kang utama yaiku [[Kali Benue]].
 
== Etimologi ==
11.904

besutan