Broad Peak: Béda antara owahan

1.093 bèt wis dibusak ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
:1954 kaping setunggal kaliyan Dr Karl Herligkoffer saking Jerman, ananging misi menika saged kawastanan gagal amargi wonten badai kaliyan adem ingkang ekstrim<ref name= "internet 2">{{id}}[http://arus-nirwana.blogspot.com/2011/02/puncak-broad.html](dipunundhuh tanggal 22 September 2012)</ref>
: 1994 nalika tanggal 9 Juli, Carlos Carsolio angsal KTT ndamel rute enggal, samenika misuwur kanthi nama rutenipun Route Carsolio.<ref name= "internet 2">{{id}}[http://arus-nirwana.blogspot.com/2011/02/puncak-broad.html](dipunundhuh tanggal 22 September 2012)</ref>
 
=1902=
Letusan ingkang kaping pisan wonten ing sejarah kadadosan nalika wulan Oktober 1902. Sakderengipun taun 1902 gunung punika sampun aktif kirang langkung 500 taun utawi sampun mangewu-ewu taun kapungkur.
*Nalika wulan Januari 1902 wonten kedadosan gempa bumi ingkang ageng.
*Nalika wonten ing tanggal 24 wulan Oktober, ledakan ingkang paling ageng kedadosan kalih dinten sabibaripun.
[[Apung]] kabentuk saking letusan klimaks dawah wonten ing lahan ingkang wiyaripun 273.000 kilometer persegi (105.000 sq mi) abu vulkanik ngantos dumugi [[San Fransisco]], tebihipun 4.000 kilometer (2.500 mil). Letusan punika nyababaken ndamel sisih kidul-kilenipun gunung rusak. Letusan punika ninggalaken kawah kirang langkung 1 kilo meter lan diameteripun kirang langkung 300 meter (980 kaki).
Ledakan punika nyababaken kathah masyarakat saking sakiwa tengenipun gunung seda. Amrgi piyambakipun boten sami mangertos bilih badhe wonten letusan gunung ingkang ageng.<ref name= "internet 2">{{id}}[http://arus-nirwana.blogspot.com/2011/02/puncak-broad.html](dipunundhuh tanggal 22 September 2012)</ref>
 
[[kategori : gunung]]