Konsili Vatikan I: Béda antara owahan

185 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
c
+gbr, +commons
(nerusake mertal)
c (+gbr, +commons)
| colspan="2" bgcolor="lightgreen" style="font-size:120%" align="center"|'''''Konsili Ékumènis Vatikan I'''''
|-
|colspan="2" align="center"|[[File:Pio9vat1.jpg|300px]]
|'''Wektu'''
|-
|colspan="2" align="center"|<small>Gambar ingkang nedahaken Konsili Vatikan I</small>
|-
|'''WektuWekdal'''
|[[1869]]-[[1870]]{{br}}(sacara formal dipuntutup nalika taun [[1960]] sadèrèngipun [[Konsili Vatikan II]])
|-
|colspan="2" align="center"|[[Konsili Ékumènis|Dhaptar kronologis konsili ékumènis]]
|}
 
'''Konsili Vatikan I''' dipunimpunaken déning [[Paus Pius IX]] lumantar bula kapausan ''Aeterni Patris'' nalika tanggal [[29 Juni]] [[1868]]. Sidhang Sepindhah dipunleksanaaken ing [[Basilika Santo Petrus]] tanggal [[8 Desember]] [[1869]]. Konsili puniki arupi [[Konsili Ékumènis|konsili ékumènis]] kaping kalih dasa kanggé [[Gréja Katulik Roma]], ingkang dipundhatengi mèh 800 pimpinan gréja.
 
 
== Pranala njawi ==
{{Commonscat|First Vatican Council}}
* {{en}} [http://www.dailycatholic.org/history/20ecume1.htm Decrees of the Council]
* {{en}} [http://www.newadvent.org/cathen/15303a.htm Catholic Encyclopedia article]
8.252

besutan