Candhi Jabung: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Ing bagéan awak candhi ana rélièf manungsa, omah lan wit-witan, ing sudut tenggara ana rélièf kang nggambarké wong wadon numpak ing punggung iwak, rélièf iki ana ing [[agama Hindu]] ngisahaké cerita lepasé jiwa [[Sri Tanjung]]. Kisah iki nglambangaké kesetian wong wadon marang garwané<ref name="internet 4">[http://www.beritajatim.com/detailnews.php/2/Gaya_Hidup/2011-03-14/95429/Candi_Jabung_Lambangkan_Kesetiaan_Wanita www.beritajatim.com:Candi Jabung Lambangkan Kesetiaan Wanita ]</ref>. Rélièf [[Sri Tanjung]] uga ana ing [[Candhi Penataran]] ing Blitar, [[Candhi Surawana]] ing Kediri lan Gapura [[Bajangratu]] ing [[Trowulan]], Mojokerto.
 
Situs Candi Jabung kasusun saka 2 bagéan yaiku siji bangunan utama lan siji bangunan kang luwé cilik. Kang menarik material bangunan iki arupa bata abang kang kualitas apik kang diukiri rélièf. Struktur bangunan candi kang saka bata abang iki bisa tahan nganti ratusan tahun<ref name="internet 45">[http://unik.inibaru.com/2012/03/mengenal-candi-jabung-di-probolinggo.html www.unik.inibaru.com:Mengenal Candi Jabung di Prolinggo Jawa Timur]</ref>.
 
== Referensi ==
121

besutan