Makalu: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
diakritik
(diakritik)
 
'''Makalu''' inggih menika salah setunggal saking wolu keras-thousanders, kaliyan dipunanggep salah satunggaling gunung ingkang paling angèl dipunminggahi wonten ing donya. Gunung punika misuwur amargi pitches curam kaliyan punggung pisau bermata ingkang saèstu kabika kagem èlemèn. Pendakian ingkang pungkasan dipunbiyantu kaliyan batuan teknis utawi ès mendaki.
Makalu menika salah satunggaling gunung ingkang wonten ing [[Cina]] [[Nepal]]. Nama resminipun inggih menika Makaru. Gunung menika dados gunung ingkang dhuwur, urutan kaping gangsal. Ingkang papanipun manggèn wonten ing 22 km(14 mil) sisih wetanipunwétanipun gunung [[Everest]]. Wonten ing winatesan antawisipun [[Nepal]] kaliyan [[Cina]]. Makalu inggih menika puncak terisolasi ingkang wujudipun piramida sekawan sisi. <ref name= "internet 1">{{id}}[http://arus-nirwana.blogspot.com/2011/01/gunung-makalu.html](dipunundhuh tanggal 18 September 2012)</ref>
 
''Puncak'' makalu gadhah kalik anak ingkang misuwur. Kangchungtse utawi Makalu II(7.678 m) papanipun manggèn kinten-kinten 3 km (2 mil) lèr-kilènipun puncak kaping pisan. Pangrembakanipun gunung kinten-kinten 5 km wonten ing sisih lèr wetanipunwétanipun puncak kapisan, lan nggayut kaliyan khangchungtse kaliyan sadel, sempit 7200 m, inggih menika kawastanan [[Chomo Lonzo]]. <ref name= "internet 2">{{id}}[http://hutan-gunung.blogspot.com/2011/04/gunung-makalu.html](dipunundhuh tanggal 18 September 2012)</ref>