Kadipatèn Pakualaman: Béda antara owahan

12 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
[[Gambar:Lambang_Pakualam.png|thumb|Lambang Kadipatèn Pakualaman]]
'''Kadipaten Pakualaman''' utawa kadhang ditulis '''Paku Alaman''' iku dhaerah [[perdikan]] ing wilayah [[Kasultanan Ngayogyakarta Hadiningrat]]. Paku Alaman dibangun tanggal [[22]] Juni [[1812]], [[raja]] pertamane yaiku [[Pangeran Natakusuma]] (putra [[Hamengku Buwono I]]) lan nyandang gelar Kanjeng Gusti Pangeran Adipati Arya (K.G.P.A.A.) Paku Alam I.
 
== Dhaerah kakuasaan ==
Wilayah sing kalebu kakuasaan [[Kadipaten]] Pakualaman iku ora dadi siji nanging kepecah-pecah, antarane ing Pajang, Bagelan, saperangan ing pusat kutha [[Yogyakarta]] ([[Pura Pakualaman]] - istanane) uga ana sing ning wilayah [[kabupaten Kulon Praga]] yaiku antara [[kali Progo]] lan [[kali Bogowonto]]. Wilayah sing ning Kulon Praga mbiyen tau dadi [[kabupaten]] dhewe yaiku [[Kabupaten Adikarta]] ning saiki wis digabung karo wilayah kabupaten Kulon Praga sing dadi perangan saka kakuasaan Kasultanan [[Yogyakarta]].
 
== Raja-raja ==