Diesel: Béda antara owahan

740 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
c (r2.7.2+) (Bot: Nambahaké ur:ڈیزل (ایندھن))
*Tingkat 2-D arupa bahan bakar kanti ''volatilitas'' luwih endek kanggo [[mesin industri]], [[mesin kapal]], lan [[lokomotif]].
*Tingkat 4-D Bahan bakar kanti ''volatilitas'' luwih endek kanggo mesin kang kecepetane endek lan pas-pasan.<ref name="internet1" />
 
 
Penggolongan bahan bakar mesin diesel andhedasar jenis putaran mesin, isa dibagi dadi rong golongan yaiku:
1.Automotive Diesel Oil ( ADO ), yaiku bahan bakar kang digunakaké kanggo mesin kanti kecepatan putaran mesin sak nduwuré 1000 rpm (
rotation per minute). Bahan bakar jenis iki kang biasa disebut minangka bahan bakar diesel. Biasané digunakaké kanggo kendaraan bermotor.
2.Industrial Diesel Oil, yaiku bahan bakar kang digunakaké kanggo mesin-mesin kang nduwèni putaran mesin kurang utawa padha karo 1000 rpm, biasané digunakaké kanggo mesin-mesin industri. Bahan bakar jenis iki disebut minyak diesel.<ref name="internet">[http://repository.ui.ac.id/telusur/hasil/1?keyw=diesel&telusur=Telusur], (Kaunduh 22/11/12).</ref>
 
==Cathetan Sikil==
1.590

besutan