Gajah: Béda antara owahan

8 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (Bot: Nambahaké pa:ਹਾਥੀ)
Tidak ada ringkasan suntingan
Famili '''Gajah''' ('''Elephantidae''') iku famili saka [[ordo]] [[Pachyderm]], lan siji-sijiné famili sing kasisa saka ordo [[Proboscidea]].
 
Gajah iku sawijining kéwan sing ana ing [[Indonésia]]. '''Gajah''' iku [[mamalia]] lan arupa [[kéwan dharat]] paling gedhé ing [[Bumi|donya]]. Ana 2 spesies gajah ing [[Bumi|donya]] yaiku:
# [[Gajah Asia]] (biyèn dikenal minangka '''Gajah Indhia''')
# [[Gajah Afrika]]
 
Periode meteng gajah iku 22 sasi, paling suwé tinimbang kéwan dharat liyané. Bobot bledug (anak gajah) umumé 120 kilogram. Gajah bisa urip tekan [[70]] taun.
 
Gajah uga tau digunakaké ing peperangan minangka [[gajah perang]] kanggo nyerang mungsuh.