Siprus: Béda antara owahan

8 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (r2.7.3) (bot Menambah: ang,fur,kk,mhr,pa Mengubah: hu,uz)
'''Republik Siprus''' yaiku [[negara]] pulo ing [[Segara Tengah]] bagéyan wétan, udakara 113 km kidulé [[Turki]] lan 120 km kuloné [[Suriah]]. [[Ibu kutha]]é yakuwi [[Nikosia]]. Kutha wigati liyané antara liya [[Limassol]], [[Larnaca]], [[Paphos]], [[Famagusta]], lan [[Kyrenia]].
 
Wiwit taun [[1974]], ing bagéyan lor ana [[Siprus Lor|Republik Turki Siprus Lor]], kang mung diakoni déning [[Turki]].
 
== Sajarah ==
=== Sawisé 1945 ===
Siprus, nalika isih dadi jajahan Britania Raya, arep diwènèhaké marang [[Yunani]]. Nanging minoritas [[Turki]] nulak. Sidané kompromi disarujuki lan taun [[1959]] didegaké negara Siprus mardika. Ananging negara Yunani lan Turki kaloroné durung puas lan pungkasané taun [[1974]] sawijining kelompok kang kepéngin persatuan karo [[Yunani]] nganakaké [[kudéta]] kang diwales nganggo invasi Turki. Miwiti kadadéyan kuwi Turki mbanjur nguwasani wilayah lor.
 
=== Anggota [[Uni Eropah]] ===