Aosta: Béda antara owahan

709 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
+sithik saka en
(rintisan)
 
(+sithik saka en)
| footnotes =
}}
'''Aosta''' {{audio|It-Aosta.ogg|<small>rungokaké</small>}} ([[basa Prancis|Prancis]]: '''Aoste''', {{lang-frp|Aoûta}}; {{lang-lat|Augusta Prætoria}}) iku kutha utama ing [[Aosta Valley]], sawijining [[kawasan Italia | wilayah]] dwibasa ing [[Alps]] [[Italia]] , {{convert|110|km|mi|abbr=on}} lor-lor kulon saka [[Turin]]. Kutha iki ana ing saceraké gapura mlebu Italia saka [[Mont Blanc Tunnel]], ing patemon [[Buthier]] lan [[Dora Baltea]] kasebut, lan ing pasimpangan rute St. Bernard [[St. Bernard Pass Gedhé|Gedhé]] lan [[St. Bernard Pass Cilik|Cilik]]. Aosta dudu ibukutha provinsi, amarga [[Aosta Valley]] iku siji-sijiné [[Kawasan Italia|wilayah Italia]] sing ora dibagi dadi provinsi. Fungsi administratif provinsi malah dibagi déning dhaérah lan komune. Gunggung pendhudhuké ing taun 2005 ana 34.500 jiwa.
'''Aosta''' arupa [[kutha]] sing ana ing [[Italia]] bagéan lor. Gunggung pendhudhuké ing taun 2005 ana 34.500 jiwa.
 
{{Lembah Aosta}}
{{IbukuthaIbu kutha region Italia}}
{{Aosta-geo-stub}}
 
8.252

besutan