Nico Rosberg: Béda antara owahan

11 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
| Last position = Posisi 9 (93 poin)
}}
'''Nicolas Erik Rosberg''' (alias '''Nico Rosberg''', {{lahirmati|[[Wiesbaden]], [[Jerman]]|27|6|1985}}) inggih punika tiyang pembalap [[Formula 1]] ingkang sakpunika memperkuat tim [[Mercedes GP]]. Aslinipun piyambakipun menikaménika produk asli binaan tim [[WilliamsF1|Williams]]. piyambakipun turun ing ajang Formula 1 kaliyan mbetambéta bendera negara [[Jerman]]. SakderengipunSakdéréngipun karier juniornya, Rosberg turun kLiyn bendera negara [[Finlandia]]. Ayahnya, [[Keke Rosberg]], ugi menikaménika juara dunia F1 taun 1980 bersama tim Williams.
Nico miwiti karier F1 ing [[Grand Prix F1 Bahrain 2006|GP Bahrain 2006]], lan lajenglajéng nyeratnyérat ''fastest lap'' ing balapan debutnya kasebutkasébut . Nico bahkan kedhah nunggu ngantos 111 balapan ing wiwit karier F1-nya kasebutkasébut kanggekanggé sagedsagd menangi lomba kawiwitan ing [[Grand Prix F1 Cina 2012|GP Cina 2012]]. Piyambakipun dados pembalap Mercedes GP pertama ngantos [[Juan Manuel Fangio]] ing [[Grand Prix F1 Italia 1955|GP Italia 1955]] ingkang mbetahakenmbétahakn menangi balapan.
== Profil ==
Rosberg menikaménika putra saking pembalap legendaris [[Finlandia]], [[Keke Rosberg]] lan garwanipun ingkang berdarah Jerman, Sina. piyambakipun sejatosipun tasih berdarah Finlandia, ananging amargi piyambakipun lahir ing [[Wiesbaden]], [[Jerman]], mila Nico memutuskan kanggekanggè dados warga negara Jerman. Ing wanci punika Nico nggadahi kalih kewarganegaraan (Jerman lan Finlandia), ananging ayahipun lajeng nyaranaken supados Nico turun kaliyan bendera Jerman ing ajang F1.<ref name=Fathershadow>[http://www.hs.fi/english/article/1101981166932 Shedding a father's shadow: the new GP2 champion's route to the top] 5th chapter</ref> Masalah ini kemudian sempat menjadi bahan kontroversi karena di ajang junior sebelum F1, Nico turun dengan bendera Finlandia.<ref>[http://argent.fia.com/web/fia-public.nsf/C57D2C7837004DC3C125734B0032A5A2/$FILE/CSI%2024.10.2006%20modif%20ap%20AGO%20oct%2006%20revu%2016.05.07ANG.pdf?Openelement FIA International Sporting Code] paragraph 112</ref> Nico Rosberg juga ternyata tidak bisa bicara dalam [[basa Finlandia]] ([[Suomi]]), ia fasih ber[[basa Jerman]], [[Basa Prancis|Prancis]], [[Basa Italia|Italia]], lan [[Basa Inggris|Inggris]].
== Karier junior ==
[[Gambar:Nico_Rosberg_Formel_BMW(ThKraft).jpg|left|thumb|Nico Rosberg sebagai juara Formula BMW 2002.]]