Nick Heidfeld: Béda antara owahan

10 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (Bot: Migrating 42 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q75810 (translate me))
Last position = P18 (6 pts) |
}}
'''Nick Lars "Nicklaus" Heidfeld''' (dipuntépang kaliyan asma '''Nick Heidfeld''', {{lahirmati|[[Monchengladblach]], [[Jerman]]|10|5|1977}}, julukanipun '''Quick Nick''' utawi '''Nick the Hi-Di-Fi'''<ref> méndhèt julukan saking istilah televisi HD (High Definition) ingkang lajèng dipunplesetakèn dados Hi-Di-Fi amargi kecepatan Heidfeld ingkang ckap kencang.</ref>) inggih punika seorang pembalap [[Formula 1]] asal Jerman. Kapungkasan kali piyamnakipunpiyambakipun balapan ing F1 inggih punika saat memperkuat tim [[Lotus Renault GP]] minangka pembalap pengganti sawetara [[Robert Kubica]].
Ing jawi pintèn-pintèn kesuksesanipun, Heidfeld ngantos wanci punika nyèrat dados salah satunggaling pembalap F1 era abad 21 ingkang dereng natè menangi balapan ing sanga musim karieripun ing F1. Ing wanci punika Heidfeld sampun nderek balapan langkung saking 150 kali, ing pundhi piyambakipun nate mimpang sekalipun. Piyambakipun kaserat ing salah satunggaling saking tiga pembalap F1 sepanjang sejarah ingkang dereng ngraih kemenangan setunggal kalipun, ing pundhi piyambakipun berbagi bersama [[Stefan Johansson]].
== Kauripan ing wanci punika ==
Nick Heidfeld ingkang mbabar ing Mönchengladbach, [[Jerman]] memilnggadahinggadahi iki tinggi 1,67m, lan menika salah satunggaling pembalap terpendek ing F1 ing wanci punika. Piyambakipun ngggadahi hobi berolahraga lan madang . Makanan favoritnyafavoritipun inggih punikayaiku daging angsa, sementarasawetara minumaninuman favoritnya inggih punika [[Virgin Pinacolada]] lan [[Testarossa]]. Olahraga favorit Nick inggih punika sepakbola lan basket.<ref name="NickF1" /> Heidfeld sendiri menika tiyang pengagum berat pemain basket AS, [[Shaquille O'Neal]].
 
Heidfeld ing wanci punika manggen ing [[Stäfa]], Swiss kaliyan tunangannya Patricia, anak perempuannya ingkang asmanipun Juni (lahir wulan Juli 2005) lan kalih anak laki-laki ingkang kawiwitan asmanipun Joda (lahir Juli 2007), lan ingkang kaping kalih asmanipun Justus (lahir Agustus 2010).<ref>{{cite news
}}</ref><ref>{{cite web|last=Meint|first=Alexandra|title=Nick became father for the third time!|publisher=[[Nick Heidfeld]]|work=nickheidfeld.com|url=http://www.nickheidfeld.com/?1001A0A1A9117|date=2010-08-16|accessdate=2010-08-17}}</ref> Heidfeld nggadahi saudara kandung bernama Tim, lan Sven Heidfeld, ingkang ugi nate turun minangka pembalap, ananging ing wanc punika merdamel minangka komentator balap kangge TV Jerman.
== Pra Formula 1 ==
Nick ngawali karieripun ing yuswa ingkang sanget belia, sanga taun, ing kejuaraan klub, bersama klub Kerpen-Manheim. Ing yuswa ke-13, piyambakipun dados ingkang ngajeng ing kejuaraan DMV Karting Nordrhein-Westfalen lan nggayuh panggenan kaping gangsal ing Nordrhein-Westfalen Cup. Taun saklajengipun , ing taun [[1991]], piyambakipun pikoleh panggenan ingkang kaping tiga ing ADAC Junior Trophy lan dados anggota tim nasional ADAC Junior serta pemenang International CIK junior. Ing taun 1992 piyambakipun nggayuh posisi kelimakaping gangsal ing kejuaraan karting Jerman junior sakderengipun pikoleh izin mlebet ing World Championship ing Laval, Prancis (Formula A).<ref name="NickF1" />
Ing taun 1994 piyambakipun pikoleh kemenangan ing kejuaraan Formula Ford Jerman 1600, ing pundhi Nick njuarai walu saking sanga pertandingan. Kesuksesan punika dipunderekaken dening kemenangan saklajengipun ing 1995. Kali punika, piymabakipun njuarai ajang Formula Ford Jerman Internasional 1800 kaliyan sekawan kemenangan lan gangsal podium finis, lan nyabet posisi runner-up kejuaraan Formula Ford 1800 Jerman.<ref name="NickF1" />
== Formula 1 ==