Istana Merdeka: Béda antara owahan

7 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Nalika upacara kang ''mengharukan'' kuwi, géndera Walanda dimudhunaké lan gendéra Indonèsia diunggahaké mendhuwur. Atusan èwu wong ngebaki lapangan lan andha-andha gedhung Istana kanthi meneng kaya patung banjur mbrambang nalika gendéra Abang Putih diunggahaké. Nanging, nalika gendéra Abang Putih wis tekan dhuwur, kabeh wong padha bungah, banjur keprungu swara: Merdeka! Merdeka! Wiwit kuwi Istana Gambir dijenengi Istana Merdeka.
 
Sedina sawisé pengakuan kedaulatan déning kraton [[Walanda]], tanggal [[28 Desember]] [[1949]] PresidhénPrèsidhén [[Soekarno]] sakeluarga teka saka [[Yogyakarta]] lan kaping pisanan kuwi manggoni Istana Merdeka. PengetanPèngetan Dina Proklamasi Kamardhikan IndonesiaIndonèsia [[17 Agustus]] ing Istana Merdeka kaping pisanan dianakaké ing taun [[1950]]. Saliyané PresidhénPrèsidhén Sukarno, kang manggoni Istana iki yaiku PresidhénPrèsidhén [[Abdurrahman Wahid]] lan PresidhénPrèsidhén [[Susilo Bambang Yudhoyono]].
 
Saiki Istana Merdeka digunakaké kanggo acara-acara kenegaraan, kayadéné Pengetan Detik-detik Proklamasi, upacara penyambutan tamu negara, penyerahan surat-surat kepercayaan duta besar negara sahabat, lan pelantikan perwira muda (TNI lan Polri).
 
Wiwit taun [[1975]], perayaan Dina Kamardhikan IndonesiaIndonèsia dipindhah saka Istana Merdeka menyang [[Monumen Nasional (Monas)|Monumen Nasional]].
 
== Deleng Uga ==
4.487

besutan