Singgih Hadi Mintardja: Béda antara owahan

4 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (Bot: Migrating 1 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q13097151 (translate me))
'''S.H. Mintardja''', utawi '''Singgih Hadi Mintardja''' ([[Yogyakarta]], [[26 Januari]] [[1933]] – Yogyakarta, [[18 Januari]] [[1999]]), punika satunggiling pionir pengarang [[carios silat]] saking [[Yogyakarta]]. Salami gesangipun, S.H. Mintardja langkung kathah nyerat carios bersambung serial [[silat]] kanthi setting [[Kraton]] [[Mataram]] zaman [[Sultan Agung]] wonten ing sawetawis ''surat kabar''. Kanthi sangu kawruh sajarah, dipun tambih Kitab [[Babat Tanah Jawi]] ( ingkang dipun serat mawi aksara Jawi), lajeng nglahiraken carios [[Nagasasra Sabuk Inten]]. Dongèng kanthi latar wingking Kraton [[Demak]] punika nglairkan tokoh [[Mahesa Jenar]]. Amargi carios Nagasasra ingkang 28 jilid punika dados misuwur lan dipun gandrungi déning para pamaos, kathah tiyang ingkang klèntu panampi lan nginten yèn tokoh Mahesa Jenar punika leres-leres maujud wonten sajarah [[Demak]]. Malahan, tim [[bal-balan]] asal [[Semarang]] lajeng dipun namèkaken [[Tim Mahesa Jenar]]. Mbokmanawi kanthi nami punika kiprah tim wau saged hébat kadosdéné Mahesa Jenar kanthi aji-aji "Sasra Birawa"-nipun ingkang ngédap-édapi.
 
== Karya ==