Transformator: Béda antara owahan

6 bèt wis dibusak ,  7 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (Bot: Migrating 82 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q11658 (translate me))
{{inuseuntil|28 Pebruari 2013}}
[[File:Polemount-singlephase-closeup.jpg|thumb|150px|Transfomator]]
'''Transformator''' utawa [[trafo]]yah yaiku alat kang digunakaké kanggo ngunggahaké utawa midunaké tegangan bolak-balik ([[AC]]).<ref name="internet1">[http://soerya.surabaya.go.id/AuP/e-DU.KONTEN/edukasi.net/SMP/Fisika/Transformator/ SMP FISIKA Transformator], Kaunduh 18/10/12.</ref> Transformator kasusun saka 3 komponèn yaiku: [[Kumparan]] pertama (primer) kang fungsiné minangka input, Kumparan kapindo (skundèr) kang funsiné minangka ''output'' lan inti wesi kang fungsiné minangka nguwataké médan magnèt kang dikasilaké.<ref name="internet1" />
Tranformator kasusun déning [[inti]] wesi, [[kumparan primer]], lan [[kumparan sekunder]]. Pengertian transformator nduwèni 2 [[terminal]] yaiku, [[terminal imput]] ana ing kumparan primer, lan [[kumparan output]] ana ing kumparan sekunder. Kanti trnsformator, [[generator]] ([[380 volt]]), saluran [[transmisi]] ([[150 volt]]) isa kerja bebarengan ing [[teganggan]] kang béda.
wujud dasar saka pengertian transformator yaiku sepasang pucuk kang bagéyan [[primer]] lan sepasang pucuk ing bagéyan [[sekunder]]. Bagéyan primer lan sekunder arupa [[lilitan kawat email]] kang ora sinanmbungan sacara [[elastis]]. Kaloro lilitan kawat iki dililitaké ing salh sijiné inti kang dijenengi [[trafo]]. Biasané inti pengertian transformator kasebut saka [[lempengan]] wesi kang disusun dadi siji kang mbentuk teras wesi. Wondéné trafo [[frekuensi]] dhuwur digunakaké ing rangkaian radio kang gunakaké [[inti ferit]].<ref name="internet1" />
Naraguna anonim