Radhiologi: Béda antara owahan

85 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
img
c (Bot: Migrating 48 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q77604 (translate me))
(img)
[[File:Dr. MacIntyre's X-Ray film.webm|thumb|''Dr. Macintyre's X-Ray Film'' (1896)]]
'''Radiologi''' iku èlmu [[kedhokteran]] kanggo ndeleng bagéan njero [[awak]] [[manungsa]] migunakaké pancaran utawa [[radhiasi]] [[gelombang]], yaiku [[radhiasi elektromagnetik|gelombang elektromagnetik]] utawa [[gelombang mekanik]]. Wiwitané [[frekuensi]] sing dianggo awangun [[sinar-x]] (''[[x-ray]]'') nanging kanthi majuné [[tèknologi]] modhèrn banjur migunakaké [[pamindaian]] (''[[scanning]]'') gelombang dhuwur banget (''[[ultrasonic]]'') kaya ''[[ultrasonography]]'' ([[USG]]) lan uga [[MRI]] (''[[magnetic resonance imaging]]'').
 
21

besutan