Bisma: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
c (Bot: Migrating 22 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q1405629 (translate me))
==Sumpah Bisma==
[[Gambar:Bheeshma oath by RRV.jpg|thumb|200px|Bisma (tengen) sumpah ora bakal nikah sadawaning urip. Lukisan versi Indhia karya Raja Ravi Varma.]]
Dewabrata tuhu satriya kang bekti lan tresna bangetsanget marang ramané, nuli ngiklasaké waris kraton Astina waton ingkang rama biasbisa kasembadhankasembadan anggarwa Dewi Durgandini. Wusana Prabu sentanuSentanu biasbisa kelakon anggarwa Dewi Durgandini. Supaya Durgandini ora was-was alias khawatir yen nganthi cidra, Dewabrata banjur sumpah nedya dadi brahmacari kang ora bakal magepokan karo wanodya salawase urip. Sineksenan para dewa lan jagad saisine sumpahe Dewabrata kuwi, kinurmatan mendhung peteng ndhedhet lelimengan sarta udhan deres binarung suwarane guntur lan bledheg kang padha saut-sautan ing antariksa saengga kathon nggegirisi, Ya wiwit kuwi Dewabrata banjur ganthi asma Bisma (Bhisma) kang tegese priya kang sumpahe nggegirisi.
 
==Madeg pinandhita==
5.490

besutan