Raja Ali Haji: Béda antara owahan

178 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
'''Raja Ali Haji bin Raja Haji Ahmad''' utawa kang kondhang kanthi jeneng '''Raja Ali Haji''' (lair ing [[Selangor]], [[1808]] - seda ing Pulau Penyengat, [[Kepulauan Riau]], [[1873]]) yakuwi [[ulama]], [[sejarawan]], lan [[pujangga]] [[abad kaping 19]] keturunan [[Suku Bugis|Bugis]] lan [[Suku Melayu|Melayu]]. <ref name="KellyBoyd"> ''Encyclopedia of Historians and Historical Writing'' ([[1999]]), kaca 23-24</ref> Raja Ali Haji kondhang mingka dadi pencatat dasar-dasar tata basa Melayu kang pisanan lewat buku ''Pedoman Bahasa''; buku kang dadi standar basa Melayu. Basa Melayu standar kuwi ing [[Kongres Pemuda Indonesia]] tanggal [[28 Oktober]] [[1928]] didadekake basa nasional, [[basa Indonesia]]. Dheweke kuwi putune [[Raja Haji Fisabilillah]], Yang Dipertuan Muda IV saka Kesultanan Lingga-Riau uga bangsawan [[Bugis]].
 
== Karya kang Misuwur ==
=== Gurit ===
* 1847 : ''Gurindam Dua Belas''
 
=== Buku ===
* 1860s : ''Tuhfat al-Nafis (Bingkisan Berharga)''
* 1865 : ''Silsilah Melayu dan Bugis''
 
 
==Cathetan Suku==
4.487

besutan