Candhi Pawon: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  5 taun kepungkur
Batur candhi kang ndhuweni dhuwur kurang luwih 1,5 m ndhuweni denah segi papat, uga kababar ing sisih pinggir digawe nekuk-nekuk kang kawujud kanthi20 sudut. Tembok batur dihiasi tatahan kanthi motif, kembang, lan motif wit-witan kang merambat. Kahanan kaya mengkana jelas ana bedané ing candhi Buddha umumé, Wujud awak candhi Pawon ramping utawa tipis kahanan kaya mengkene kayata [[Candhi Hindu]].
 
GoriKori utawa lawang mlebu ing ruangan tumuju awak Candhi kang ana ing sebelah kulon lan ing ndhuwur garis kori/lawang kapapar anane hiasan Kalamakara tanpa sangga rangga ing ngisoré.Tangga kang ngetrap tumuju ing selasar, dijangkepi kanthi dilengkapi dengan pipi tangga minangka di bentuk kanthi tatahan kang ana ing njaba tembok candhi.. Hiasan sirah [[naga]] kang ana ing bongkot pipi tangga karana umur kang tua lan ora karawat akhir e rusak. Panggonan kang ana ing jroning awak candhi saiki kahananné kosong, ananging ing ana ing dasar ruangan kanyata ana tipak reca kang nunjukake panggonan kuwi jaman mbiyen ana reca. Candhi Pawon ngalami pamugaran kapisanan ing [[taun]] [[1903]].
 
==Reca lan arsitektur==
11.904

besutan