Candhi Pawon: Béda antara owahan

5 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
 
==Sajarah lan pamugaran==
[[File:KITLV 40547 - Kassian Céphas - Tjandi Pawon - Around 1910.jpg|thumb|left|225px|Kahanan Candhi Pawon ing taun 1910]]
Candhi Pawon sacara umum durung bisa digerteni sacara pasti asal-usulé. Ahli [[epigrafi]] panjenengané [[J.G. de Casparis]] napsirake minangka Candhi Pawon asalé saka [[basa Jawa]] kang ngandut arti 'awu', ndhuweni awalan ''pa-'' lan akhiran ''-an'' kang nunjukake minangka panggonan. Ing Jroning basa Jawa sadina-dina tembung ''pawon'' artiné panggonan kang dienggo masak nganggo bahan utawa kayu,panemon liyané kang ditemukake panjenengané de Casparis ngartikake 'pangowahan' utawa pangon awu. Pandhudhuk sakubenge candhi uga nyebutake Candhi Pawon kanthi sebatan Bajranalan. Tembung iki ndhuwe asal saka [[basa Sanskerta]] ''vajra'' =kang artiné 'halilintar' lan ''anala'' kang ngandud 'geni'.
 
11.904

besutan