Candhi Kalasan: Béda antara owahan

386 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
+ foto
(typo)
(+ foto)
 
Adidasar saka [[prasasti Kalasan]] kang tarikh [[778]] kang ditemukake ora adoh saka candhi, nyebatake ing babagan pandirian bangunan suci minangka ngormati [[Bodhisattva]] wanita, [[Tara (Bodhisattva)|Tarabhawana]] lan salh sijiné [[vihara]] kang ndhuwe mupangat kanggo pendeta.<ref name="Soekmono">{{cite book |last=Soekmono |first=R. |title=The Javanese Candi: function and meaning |year=1995 |publisher=BRILL |location= |id=ISBN 90-04-10215-9}}</ref><ref name="Wendoris"/> Panguasa kang mrintahake pambangunan candhi iki dening panjenengané ''Maharaja Tejapurnapana Panangkaran'' ([[Rakai Panangkaran]]) kaasal saka kulawarga Syailendra. Banjur kanthi bebanding saka manuskrip sajroning [[prasasti Kelurak]] tokoh iki bisa diidentifikasikan dening [[Dharanindra]]<ref name="Muljana">{{cite book |last=Muljana |first=S.|title=Sriwijaya |year=2006 |publisher=PT. LKiS Pelangi Aksara |location=Jakarta |id=ISBN 978-979-8451-62-1}}</ref> utawa [[prasasti Nalanda]] yaiku bapa saka [[Samaragrawira]]<ref name="Poesponegoro">{{cite book |last=Poesponegoro |first=M.D.|coauthors=Notosusanto, N. |title=Sejarah nasional Indonesia: Jaman kuna |year=1992 |publisher=PT Balai Pustaka |location=Jakarta |id=ISBN 979-407-408-X}}</ref>. Sahingga candhi kalasan uga ddadi bukti anané [[Wangsa Syailendra]], panguasa [[Sriwijaya]] ing [[Sumatra]] lan [[Jawa]].<ref name="Coomaraswamy">{{cite book |last=Coomaraswamy |first=A.K. |title=History of Indian and Indonesian Art |year=2003 |publisher=Kessinger Publishing |location= |id=ISBN 0-7661-5801-2}}</ref>
 
== Galeri ==
<gallery>
Berkas:Kalasan Niche.jpg|Salah siji relung ing Kalasan nggambarake Kala lan pemandangan dewata ing swargaloka
Berkas:Kalasan Kala.jpg|Ukiran sirah raksasa Kala ing tembok candi sisih kidul
Berkas:COLLECTIE TROPENMUSEUM Stenen beelden in de vorm van een makara op de Candi Kalasan TMnr 10015966.jpg|Makara ana ing kori utama mlebu ing candi Kalasan.
</gallery>
 
== Deleng uga ==
11.904

besutan