Oyod: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB
c (Bot: Migrating 72 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q41500 (translate me))
c (→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB)
[[Gambar:Koreni-00.JPG|thumb|right|Oyot sawijining [[wit]]]]
Ing tanduran vaskuler, '''oyod''' utawa '''oyot''' iku salah siji [[organ]] [[tanduran]] sing biasané kependhem ing ngisor lapisan [[lemah]]. Iki dudu pakem, amarga ana oyod sing aerial (tuwuh ing ndhuwur lapisan lemah) utawa aerating (tuwuh sadhuwuré lemah utawa utamané ing ndhuwur [[banyu]]). Apa manèh, [[batang (organ tanduran)|batang]] sing biasané wiwit ing ngisor lemah iku uga ora mesthi (deleng rhizome).
 
Bagéyan oyod sing metu pisanan saka batang kasebut radikel. Fungsi utama oyod yaikuya iku:
# nyedhot banyu lan nutrien inorganik
# nebakké awak tanduran ing lemah
<!--Kanggo tanggepane konsentrasi nutrisi, oyot uga cytokinin sintetis, sing nduweni tugas kanggo ngabani sakpiro cepete oyot cilik liyane iso tuwuh. Oyot biasane nduweni fungsi kagem nyimpen panganan lan nutrien. The roots of most vascular plant species enter into symbiosis with certain fungi to form mycorrhizas, and a large range of other organisms including bacteria also closely associate with roots. The parts of a root are the xylem, the epidermis, the cortex, the root cap, the root hairs, the phloem, and the cambium.-->
 
{{biologi-stub}}
 
[[Kategori:Anatomi tetanduran]]
[[Kategori:Morfologi tetanduran]]
[[Kategori:Fisiologi tetanduran]]
 
 
{{biologi-stub}}
18.000

besutan