Jago: Béda antara owahan

3 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku (4) using AWB
c (Bot: Migrating 33 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q2216236 (translate me))
c (→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku (4) using AWB)
[[Gambar:Fighting cock Philippines.jpg|250px|thumb|Jago kang lagi [[kluruk]]]]
'''Pitik jago''' yaikuya iku sebutan kanggo [[pitik]] (''Gallus gallus'') diwasa kang lanang. Dene pitik wadon diarani [[babon]].
 
Pitik jago nduweni awak kang bedha lan ora tinemu ing pitik babon utawa [[kuthuk]]. Ciri iku mau ana nalika pitik lanang wis diwasa, kayata :
* [[Jengger]] kang luwih dawa/gedhe tinimbang babon
* Nduweni [[lancur]], yaikuya iku wulu buntut kang dawa
* Nduweni [[jalu]], yaikuya iku perangan lancip kaya [[balung]] utawa [[kuku]] kang thukul ing sikil
* Bisa [[kluruk]]
 
Jago nduweni sifat [[poligami]], yaikuya iku lanang siji kang bisa ngayahi pira-pira babon, nanging ora bisa [[angkrem]]. Nalikane awan, umume pitik jago methangkring ana ing papan kang dhuwur sacerake papanbabon padha angkrem, ngawasake sakiwa tengene lan bakal ngetokake suwara pratandha menawa ana bebaya.
 
[[Kategori:Pitik]]
18.000

besutan